Plokscias dizainas
Flat Design (taip pat žinomas kaip „plokščias dizainas") – tai minimalistinio ir paprasto stiliaus objektų dizainas. „Plokščio" dizaino koncepcija yra paremta „trimačių" elementų atsisakymu. Vietoj to pasirenkamas elegantiška ir estetiška objektų vizualizacija, taikant paprastus sprendimus vietoj trimačių vaizdų, naudojančių šešėlius, tekstūras ir nuolydžius.
Per pastaruosius kelerius metus, daug populiarių programų sąsajų ir interneto svetainių pasikeitė, atsisakydamos „tikroviškų" grafikos elementų ir juos pakeisdamos plokščiais. 2013 metais taip savo operacinės sistemos „iOS 7" dizainą pakeitė „Apple", o „Microsoft" šią koncepciją pasirinko dar 2010 metais, plokščią „Metro" sąsaja pritaikę „Windows Phone 6" programinėje įrangoje.
Animacija
Kadangi judesys traukia dėmesį, animacija gali įtakoti regėjimo hierarchiją, tai yra, ką mes pastebėsime pirmiausia. Be to, animacija taip pat parodo ryšį: laipsniškai sumažėjęs langas, pakilęs meniu – visa tai patvirtina šių veiksmų sėkmę, taip pat parodo vartotojui, kur jis šiuos elementus gali rasti vėliau.
Be to judesys svetainės elementams suteikia „gyvybės" ir lankytojus provokuoja atlikti norimus veiksmus: nuorodas, kurioms panaudota įtaigi animacija, vartotojai paspaudžia dažniau, nei tas, kurios išsiskiria paprastu spalvos pasikeitimu.
CSS
Tai nebuvo iki 90-ųjų pabaigos, CSS įvedimas, kad kūrėjai galėtų atskirti stilių nuo turinio. CSS leido sugebėti tuo pačiu metu stilizuoti kelis elementus. Lengvumas ir patogumas leido sutelkti dėmesį į tinklalapio pateikimą, o ne tik į turinį. Geriau valdydami stilius, interneto svetainės pradėjo kurti dizaino tendencijas. Kai kurios populiariausios tendencijos 2000-ųjų viduryje apėmė 3 dimensijų dizainą. Tinklalapiuose dažnai buvo mygtukai su apvaliais kampais ir gradientais, kad būtų sukurtas „blizgus“ 3D efektas